Probleemoplosser

Wanneer je Pepita vraagt ​​wat haar drijft,  dan zal ze zeggen: problemen oplossen, nieuwe dingen leren en kennis met anderen delen.

 

Waar voor anderen het woord ‘probleem’ een negatieve betekenis kan hebben, heeft het voor Pepita een positieve connotatie. Namelijk een droom van waar je naar toe wilt. Een probleem is enkel de kloof tussen waar je nu bent en waar je naartoe wilt, een doel. Het is een  te overwinnen uitdaging. Vind uit wat deze kloof veroorzaakt en wat er moet gebeuren om deze te dichten!

 

Pepita is altijd een actieve probleemoplosser geweest. Resulterend in het uitoefenen van bestuursfuncties in studentenraad, verenigingen, gemeentepolitiek, et cetera. Of simpelweg mensen helpen die tegen een barrière oplopen. Uiteraard gebruikte ze deze vaardigheid ook professioneel. In loondienst, maar grotendeels gedurende haar 14 jaar als onafhankelijk interim manager en in haar eigen bedrijven.

 

Vanaf haar 4e jaar is Pepita een fervent lezer. Zozeer zelfs dat ze op 11-jarige leeftijd verschillende identiteiten had voor meerdere bibliotheekkaarten (in het analoge tijdperk) om meer boeken van de plaatselijke bibliotheek te kunnen lenen. Ze vraagt ​​zich nog steeds af waarom de dames in de bibliotheek haar nooit hebben betrapt.

 

Ze is opgeleid in business en marketing bij gerenommeerde instellingen zoals Nyenrode Business University, American Graduate School of International Management en TIAS School for Business and Society. Vandaag de dag leert ze nog steeds wat ze kan door het lezen van boeken, blogs, online cursussen en video’s. Omdat Pepita graag het grote geheel begrijpt, waagt ze zich ook in andere aandachtsgebieden, zoals Behavioral Economics, Design Thinking en filosofie van management en organisatie. Ze heeft ook een oog voor detail en uitvoering en studeerde onderwerpen als Facebook Marketing en Advertising, Google Analytics, Google Adwords, SEO, Content en Inbound Marketing en Affiliate Marketing. Ze werkt in de marketing sinds 1990 en ze stelt zichzelf continu op de hoogte van ontwikkelingen op bedrijfskundig- en marketinggebied en breidt haar kennisrepertoire doorlopend uit.

 

Omdat ze uit familie van docenten en onderwijzers komt, was het een logische stap dat ze parttime aan de Haagse Hogeschool ging lesgeven aan deeltijdstudenten. In Spanje doceerde ze aan de privé universiteit MIUC in Marbella. Ze is altijd bereid om haar kennis te delen via workshops en trainingen.

 

Afgezien van het runnen van een ander bedrijf, wordt Pepita vaak gevraagd om advies door (expat-)ondernemers aan de Costa del Sol of in Nederland. Als zodanig helpt ze bedrijven hun problemen te overwinnen of ze  helpt ze om meer succesvol te worden dan ze al zijn.

 

Ze werkt ook met marketingbureaus en marketingprofessionals – zowel in Spanje als in Nederland – die een veelzijdige sparringpartner nodig hebben.

 

Je kunt contact opnemen met Pepita voor:

 

 

Pepita verdeelt haar tijd tussen Nederland en het zuiden van Spanje. Ze spreekt vloeiend Nederlands en Engels en is continu bezig met het verbeteren van haar Spaans.

Start typing and press Enter to search