Probleemoplossing

Je bent een ondernemer of een marketeer in een organisatie en je wordt geconfronteerd met een bedrijfsprobleem waarvoor je hulp van buitenaf nodig hebt om het te analyseren en op te lossen.

 

Een probleem wordt vaak als negatief gezien, maar Pepita definieert een probleem als een kloof tussen een huidige staat en een gewenste staat. Dat ding dat je ervan weerhoudt om je doel te bereiken. Een doel is positief, een droom, en het overbruggen van de kloof is de positieve actie voorwaarts.

 

Het verschilt met Sparren doordat in Sparren de cliënt met een vraag, een probleem of een oplossing komt. In één of meerdere sessies bespreken we opties en keuzes. Met de probleemoplossingaanpak, vraagt ​​de klant Pepita om naar het probleem te kijken en met mogelijke oplossingen te komen. Dit neemt over het algemeen meer tijd in beslag en kan een paar weken of zelfs maanden duren, afhankelijk van de omvang.

 

Het verschil met Realiseren van Groeiambities is dat bij het aanpakken van problemen er belemmeringen zijn die voorkomen dat de ondernemer of organisatie hun doelen bereikt. Met Realiseren van Groeiambities is het bedrijf gezond en heeft het geen problemen en staat het klaar om verder te gaan en het bedrijf uit te breiden. De vraag is hier wat die uitbreiding zou moeten zijn? Nieuwe markten? Nieuwe producten of diensten? Innovatie? Etcetera.

Het juiste probleem aanpakken

Met Probleemoplossing zijn we niet altijd 100% zeker van wat het probleem is en vaak heeft de situatie verdere analyse nodig om het juiste probleem aan te pakken en vervolgens de juiste oplossing te vinden. Het heeft immers geen zin om een ​​pleister op een gebroken been te plakken.

 

Ter illustratie een voorbeeld dat keer op keer plaatsvindt. Een ondernemer wil meer klanten en besluit dat hij een brochure, of een billboard, of Instagram, of Facebook nodig heeft. Of al het eerder genoemde! Hij heeft al een oplossing voor het probleem gevonden. Analyse kan echter aantonen dat de ondernemer mogelijk niet meteen nieuwe klanten nodig heeft, maar dat hij meer van zijn producten aan bestaande klanten kan verkopen. Of analyse kan aantonen dat hij zich op nieuwe klanten moet richten, maar dat zijn segmentering kan worden geoptimaliseerd. Of analyse kan aantonen dat zijn potentiële klanten online zijn en de brochure of het billboard daarom niet zoveel zin heeft. Of omgekeerd, de clientèle is offline en tijd en geld besteed aan online marketing levert weinig rendement op.

 

In haar bijna 30-jarige marketingcarrière heeft Pepita geconcludeerd dat binnen organisaties, groot of klein, vaak het verkeerde probleem wordt opgelost. Symptomen worden aangezien voor de oorzaak van problemen en de verkeerde oplossing wordt toegepast. Een fysieke analogie: als je niest, is het dan vanwege een verkoudheid of vanwege een allergie? De symptomen lijken misschien hetzelfde, maar de oorzaak is anders en dat geldt ook voor de behandeling!

 

Pepita is getraind in de Kepner Tregoe-methode voor probleemanalyse en Apollo Root Cause-analyse om ervoor te zorgen dat het juiste probleem wordt aangepakt.

Welke soorten problemen kunnen worden aangepakt?

De omvang van de bedrijfsproblemen kan variëren van zeer smal tot vrij breed. Om een ​​paar voorbeelden te noemen:

 

  • Ik heb niet het succes met mijn Facebook-advertenties, zoals ik had gehoopt. Wat doe ik verkeerd?
  • Mijn klantenbestand groeit niet? Wat moet ik anders doen?
  • Ik heb niet genoeg tijd om mijn bedrijf te promoten. Hoe moet ik mijn marketing organiseren?
  • Hoe moet ik het bedrijf (her) positioneren in de markt?

 

In sommige gevallen kan Pepita het probleem analyseren en de oplossing bieden. In sommige gevallen is een andere expert nodig voor advisering over of uitvoering van de oplossing. Omdat Pepita een groot netwerk van experts heeft, zal ze graag de benodigde specialist aanbevelen om de klant vooruit te helpen.

 

Dit soort vraagstukken kunnen middels consultancy of interim management worden aangepakt.

Hoe werkt het?

Als je serieus bezig bent met het aanpakken van het bedrijfsprobleem, neem dan contact op met Pepita via het contactformulier en zij zal je informeren over het proces, de tarieven en beschikbaarheid.

 

Pepita werkt online en op locatie met je samen.

Start typing and press Enter to search