Sparringpartner

Je bent een ondernemer, een marketeer bij een organisatie of een strateeg bij een marketingbureau en je wilt met een andere persoon van gedachten wisselen over je marketingideeën en -plannen. Met iemand die bekend is met marketing en die zich de uitdagingen van je organisatie of die van je klant, snel eigen maakt.

 

Pepita Bos heeft veel ervaring met sparren. Het kan opgezet worden in de vorm van een informeel gesprek waarbij de klant vragen stelt en Pepita antwoordt. Of een specifiek onderwerp kan worden aangepakt; met of zonder voorbereiding door Pepita’s.

Wat is de vraag?

Bij het aanpakken van een specifiek onderwerp is het belangrijk om het eens te worden over de vraag die moet worden beantwoord of het probleem dat moet worden opgelost. Bijvoorbeeld, is de vraag “Hoe kan ik mijn website verbeteren”? Of is de onderliggende vraag: “Ik zou graag meer klanten willen aantrekken”? De reikwijdte van de tweede vraag verschilt sterk van de eerste, omdat de tweede vraag andere dingen dan alleen de website in ogenschouw neemt.

 

Het definiëren van de te beantwoorden vraag is de sleutel tot een succesvolle sparring-sessie.

Welke vragen kunnen worden beantwoord?

Vragen kunnen van allerlei aard zijn zolang ze betrekking hebben op zaken. Een paar voorbeelden van vragen van entrepreneurs zijn:

 

  • Richt ik mij op het juiste marktsegment?
  • Moet ik Facebook gebruiken om mijn bedrijf te promoten?
  • Wat is de beste manier om mijn bedrijf aan de Costa del Sol te starten?
  • Ik weet niet zeker of ik het juiste doe om mijn bedrijf te laten groeien.

 

Marketeers in organisaties willen vaak een second opinion met betrekking tot een project dat ze aan het doen zijn. Zoals de introductie van een nieuwe huisstijl of een nieuwe dienst. Of soms zijn ze belast met een opdracht waar ze niet veel ervaring mee hebben en willen ze met iemand sparren om snel een kennisinhaalslag te doen en tegelijkertijd de opdracht uit te voeren.

 

Strategen bij marketingbureaus willen weten of ze op de goede weg zijn met hun plannen voor hun klanten en omdat ze tunnelvisie willen vermijden. Soms is het gewoon een kwestie van een second opinion willen hebben over de ontwikkelde strategie of een frisse blik willen hebben voordat de strategieontwikkeling begint.

Hoe werkt het?

Sparring kan op terugkerende of incidentele basis worden gedaan. Om zowel tijd als de omgeving te sparen, wordt de sparring gedaan via Skype.

 

Terugkerend is meer geschikt voor de duur van een project of proces dat over een langere periode plaatsvindt. Denk bijvoorbeeld aan de marketeer die een rebrandingproject moet uitvoeren. Of de strateeg van het bureau die een strategie moet ontwikkelen en toezicht moet houden op de uitvoering.

 

Incidenteel is een eenmalige sessie waarin één of meer vragen worden beantwoord zodat de – bijvoorbeeld – ondernemer daarna verder kan gaan.

 

Wat belangrijk is voor succesvol sparren, is dat mensen bereid zijn om hun gedachten te delen, hun kwetsbaarheden en onzekerheden te tonen en bereid zijn om te leren.

 

Een incidentele sparring-sessie duurt 90 minuten. De lengte van terugkerende sessies is minimaal één uur, maar kan worden aangepast op basis van behoefte.

Boek een sessie

Het boeken van één of meerdere sessies is eenvoudig. Neem contact op met Pepita Bos via het contactformulier en zij zal je informeren over tarieven en data.

Start typing and press Enter to search